«Trial går ut på å jobbe mot tyngdekraften»


10-delt – med Eirik Ulltang


Eirik er både profesjonell idrettsutøver og showmann. Vinterstid mest idrettsutøver, sommerstid fullt opptatt med sykkelshow ved siden av mange ritt i Norge og nedover Europa.10-delt

Norsk Sykling har er god del følgere i sosiale medier. Først og fremst på instagram, men også facebook ligger fint på hjul. Flere er også innom nettsiden jevnlig. Men hvem er alle sammen? «10-delt» er navnet på en spalte der vi forsøker å bli litt bedre kjent med mange av dere. Konseptet er enkelt og greit; vi har ti faste spørsmål og sender en og en av dere ut i bruddforsøk…

Oversikt alle 10-delt →

Navn, alder, bosted og yrke?

Eirik Ulltang. 27 år gammel. Bor i Oslo. Mitt yrke er sykling, både som profesjonell idrettsutøver og showmann. Vinterstid mest idrettsutøver, sommerstid fullt opptatt med sykkelshow ved siden av mange ritt i Norge og nedover Europa.Foto er hentet fra instagramprofilen til Eirik (@eiriktrials→)

Husker du hva som fikk deg til å begynne å sykle?

Jeg fikk min første sykkel i 1995, og har aldri slutta eller begynt etter det. Det var bare sykling som var min greie. I starten syklet jeg alt på samme sykkel, først i skogen, så i byen, så på landeveien. Etterhvert ble syklingen min mer og mer teknisk, og det gøyeste var å hoppe opp og ned fra kanter og hinder. Før jeg visste det selv, drev jeg med trialsykling. Dette var en sykkelgren som knapt noen i landet drev med på denne tiden. Vi fikk en leieboer i kjelleren hjemme rundt 2000, som tilfeldigvis drev med trial, og jeg og han såg timesvis på gamle VHS-filmer med Hans Rey. Da fant jeg ut at trial var det rette! Hans er fortsatt helten!Foto er hentet fra instagramprofilen til Eirik (@eiriktrials→)

Ditt beste minne/opplevelse på sykkelen? Og det verste?

Hukommelsen min er kanskje ikke den beste, muligens fordi jeg har landet hardt på hode en gang for mye. Det må være en av de verste opplevelsene. Viss du kan kalle det en opplevelse, for det er minst to dager som er helt borte. Skal jeg huske tilbake til min beste opplevelse, må det nok være mitt første NM-gull i 2014. Vi arrangerte det hjemme i Øystese i Hardanger, og omtrent hele bygden var tilstede som tilskuere. Det var så mye folk at man knapt kom frem til seksjonene, og jeg kunne føle støtten fra alle!Foto er hentet fra instagramprofilen til Eirik (@eiriktrials→)

Lycra eller baggy stishorts? Og hvorfor?

Lycra er noe som kun hører hjemme i disipliner hvor luftmotstand er et tema. Det har ingenting å gjøre i trialsykling, og er noe av det styggeste jeg ser. Likevel har jeg selv vært der, og var en periode ivrig tilhenger av kompresjonsbekledning før det gikk opp for meg at alt bare var en scam!Foto er hentet fra instagramprofilen til Eirik (@eiriktrials→)

Hvor finner du din favorittrunde eller ditt beste Strava-segment?

Trial er jo litt spesielt når det gjelder dette. Vi har ingen standardiserte ruter eller liknende. Men, min favorittspot er definitivt en steinrøyrs ved Skullerudstua i Oslo. Der har jeg timesvis med utfordringer, med både teknisk og stor sykling.

Skal jeg nevne en slags favorittrunde, så har vi noen «runder» i Oslo sentrum, hvor vi starter f.eks. ved Uranienborg Skole, beveger oss ned til Hydroparken ved Solli Plass, og ender opp på Rådhusplassen. Da har det gått noen timer, og det er helt utrolig mange kule kanter på den runda. Suksess blir målt i hvor lang tid vi har brukt på å komme oss til Rådhusplassen. Jo lengre tid, jo bedre økt!Foto er hentet fra instagramprofilen til Eirik (@eiriktrials→)

Hva gjør du helst når du skal slappe av?

Det er jeg veldig usikker på, tror jeg aldri har bevisst slappet av. Vil tro jeg sover når jeg skal slappe av, ellers må jeg gjøre på noe hele tiden.Foto er hentet fra instagramprofilen til Eirik (@eiriktrials→)

Ute er det kaldt, det blåser og det regner lett? Regntøy og sykkel, rulle eller alternativt?

Vi har en veldig fin innehall hos Sagtun i Østfold, noe folka hos Askim Mek. Verksted har ordna til oss. Derfor prøver jeg alltid å stikke der om det regner her i Oslo. Trialsykling i regn og vind er ikke gøy fordi idretten er så intervallbasert. Du hopper, tar pause, hopper på nytt, osv. Er det kaldt og vått ute, sliter du med å holde deg varm og klar gjennom økta.Foto er hentet fra instagramprofilen til Eirik (@eiriktrials→)

Hvilken/hvilke sykler har du i dag?

I dag sykler jeg på en Echo Mark 5, snart Mark 6. Sykkelen er satt sammen av mye originaldeler, i tillegg til noen personlige favoritter. Jeg bruker Vee dekk, de har en egen serie spesielt for trialsykling, med riktig tykkelse på sideveggene og gummi med supergrep.Foto er hentet fra instagramprofilen til Eirik (@eiriktrials→)

Motbakker eller nedoverbakker?

Jeg pleier å si at trial går ut på å jobbe mot tyngdekraften. Ikke akkurat motbakkesykling, men vi hopper ifallfall veldig mye. Så må svare motbakker der.Foto er hentet fra instagramprofilen til Eirik (@eiriktrials→)

Hva er målet ditt for denne sesongen?

Målene mine er hele tiden å gjøre det bedre. Jeg håper å klatre noen skritt til på verdensrankingen, i fjor var jeg bare én plass fra å være topp 10 i verden. Ellers vil jeg prøve å vinne alle nasjonale ritt og ta min fjerde strake NM-tittel. Akkurat nå er det likevel sykkelshowet jeg ofrer mest oppmerksomhet, og innboksen fylles opp av forespørsler. Målet med sykkelshowet er å gjøre det så bra som overhodet mulig, helt ned til de minste detaljer. Før denne sesongen var målet å effektivisere riggetiden, samt gjøre alt mer estetisk, og begge disse målene er oppnådd allerede!Eirik Ulltang

Eirik kaller seg «eiriktrials» på instagram og facebook. Profiler du bør sjekke ut med en gang! Følg gjerne knappene under.

@eiriktrials →


@eiriktrials →


sykkelshow.no →

Del dette innlegget:

Flere fra «10-delt»:

Alle 10-delt →