«Det mest motiverende er veien mot målet»


10-delt – med Lars Petter Stormo

Lars Petter digger idrett, trening og å konkurrere! «Idretten gir meg masse opplevelser og det beste av alt er at jeg kan dele alle disse opplevelsene sammen med kona mi! Det mest motiverende er veien mot målet: å jobbe langsiktig mot et hårete mål som utfordrer meg.»10-delt

Norsk Sykling har er god del følgere i sosiale medier. Først og fremst på instagram, men også facebook ligger fint på hjul. Flere er også innom nettsiden jevnlig. Men hvem er alle sammen? «10-delt» er navnet på en spalte der vi forsøker å bli litt bedre kjent med mange av dere. Konseptet er enkelt og greit; vi har ti faste spørsmål og sender en og en av dere ut i bruddforsøk…

Bildet i toppen: Ironman Hawaii 2016.

Navn, alder, bosted og yrke?

Lars Petter Stormo. 37 år. Solbergelva i Nedre Eiker. Sivilingeniør bygg og konstruksjoner ved Sweco Norge. Sykler for Team Oslo Sportslager.Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)

Husker du hva som fikk deg til å begynne å sykle?

Når jeg var 13 år (1993) begynte storebroren min, Fredrik, med terrengsykling i Drammen CK. Jeg og en kompis slang oss ganske raskt med og ble bitt av basillen med en gang og jeg syklet mine første terrengsykkelritt allerede den første sommeren (med joggesko, tåhetter og en stiv aluminiumsykkel). Etter dette ble jeg bare mer og mer hektet, og fra 1997 til 2002 var jeg på landslaget i terrengsykling og oppnådde gode resultater og fikk reist mye på store konkurranser i utlandet.Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)

Ditt beste minne/opplevelse på sykkelen? Og det verste?

Idrett og sykling har gitt meg ekstremt mange fine opplevelser og minner så det er vanskelig å trekke frem et høydepunkt. Av resultater vil jeg si at 6. plassen i EM U-23 i terrengsykkel rundbane i Portugal i 1999 og seieren i Norseman Xtreme Triathlon i 2016 er høydepunktene (tett fulgt av veldig mange andre gode opplevelser fra sykkelritt og triathlon). Men jeg vil også si de utallige langturene på sykkelen med kona mi Trude, både i Drammensmarka med piggdekk på vinteren og i varmere strøk (Nord-Italia, Mallorca og Hawaii) er de opplevelsene jeg setter størst pris på.

Verste minne må være fra VM i terrengsykkel rundbane i Vail i 2001. Jeg var i god form og stilte godt forberedt til start etter drøye to ukers forberedelse i høyden i Boulder. Jeg var også godt seedet og stod på en av de første linjene i startfeltet. I det startskuddet går ryker kjedet mitt og jeg blir stående igjen på startstreken i støvskyene mens hele feltet raser forbi. Da raknet det litt og jeg brøt der og da uten å en gang ha krysset startstreken.Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)

Lycra eller baggy stishorts? Og hvorfor?

Lycra. Har vokst opp med terrengsykling på 90-tallet og da var det lycra som var tingen 🙂 Men på høst/vinter bruker jeg baggy stishorts på stiturer i marka.Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)

Hvor finner du din favorittrunde eller ditt beste Strava-segment?

Favorittrunden min er langtur i fjellene på Mallorca med en til to kaffestopp i koselige landsbyer underveis (gjerne en i solveggen på Cappuccion Grand Cafe i Valldemossa).

Favoritt Strava-segment varierer hele tiden ut i fra årstid og aktivitet (racer/temposykkel/terrengsykkel/løp/langrenn).Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)

Hva gjør du helst når du skal slappe av?

For først å kunne slappe skikkelig av må jeg ha trent godt først, men da kan jeg koble helt av enten med en bok eller ved bare å sitte på en cafe med en god kopp kaffe og se på folk 🙂

Ute er det kaldt, det blåser og det regner lett? Regntøy og sykkel, rulle eller alternativt?

Jeg er ikke veldig glad i å sykle i dårlig vær eller å sykle på rulle, så en av de store fordelene ved at jeg nå driver med triathlon er at det hele tiden er en aktivitet som passer til været. (løping eller svømming er moro uansett vær).Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)

Hvilken/hvilke sykler har du i dag?

– Everest 8848 Racelite 29″ terrengsykkel.
– Everest Stelvio SRAM Red disc racersykkel.
– Trek Speed Concept triathlonsykkel.Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)

Motbakker eller nedoverbakker?

Ja takk, begge deler. Jeg digger begge deler både på veien og i terrenget.Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)

Hva er målet ditt for denne sesongen?

Ironman Sør-Afrika: vinne klassen og kvalifisere til VM i Ironman på Hawaii. Resultat: 2. plass i klassen og kvalifisert til VM.
Ironman 70.3 Mallorca: vinne klassen og bli beste ikke-profesjonelle utøver.
Ironman Østerrike: vinne klassen, bli beste ikke-profesjonelle og sette en god tid (sub 8:30).
Norseman Xtreme Triathlon: forsvare seieren fra 2016.
Ironman VM på Kona Hawaii: vinne klassen og sette ny norsk rekord på Hawaii (sub 9:12:18).Lars Petter Stormo på instagram

Lars Petter kaller seg «lpstormo» på instagram. Og er det én ting du bør gjøre i dag så er et å sjekke ut profilen hans der. Følg gjerne knappen under.

@lpstormo →Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)Foto er hentet fra instagramprofilen til Lars Petter (@lpstormo→)

Del dette innlegget:

Flere fra «10-delt»:
Artikler & Innlegg →