«Nerroversti er det som bringer frem smilet»


10-delt – med Jostein Børresen

«Jostein elsker å komme seg ut på sykkelen i flott terreng og gjerne med gode venner. Det sosiale og naturopplevelsen er like viktig som treningen i seg selv og det er lov å ha med Bamsemums eller en og annen muffins på fellesturer. Han forteller også at stisykling har gitt han mange flotte opplevelser og nye venner med et fantastisk miljø i og på Enduroritt. Jostein er også med i et team og skriver artikler for PedalNorth (pedalnorth.com→) og sykler for Nedre Buskerud Nerroverlag og Aron SK. Sykkelklubb.10-delt

Norsk Sykling har er god del følgere i sosiale medier. Først og fremst på instagram, men også facebook ligger fint på hjul. Flere er også innom nettsiden jevnlig. Men hvem er alle sammen? «10-delt» er navnet på en spalte der vi forsøker å bli litt bedre kjent med mange av dere. Konseptet er enkelt og greit; vi har ti faste spørsmål og sender en og en av dere ut i bruddforsøk…

Bildet i toppen er knipset av Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →).

Navn, alder, bosted og yrke?

Jostein Børresen. 44 år. Solbergelva, Nedre Eiker. Salgsingeniør i PERI Norge.

Husker du hva som fikk deg til å begynne å sykle?

Det som fikk meg til å begynne å sykle var vel nødvendigheten til å trene for å holde seg nogenlunde i form, kjøpte en enkel hardtail og fant fort ut at det var i skogen jeg ville være. Jeg hadde også flere venner som syklet terreng den gangen som viste meg vei til stisykling. Må vel si jeg ble bitt av «blåsti», gleden av å være i skogen på sykkel ble fort stor.Foto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)

Ditt beste minne/opplevelse på sykkelen? Og det verste?

Den beste opplevelsen på sykkelen er vanskelig å plukke frem, følelsen av frihet når du endelig står på toppen av en fjelltopp å nyter utsikten og atmosfæren, eller gleden av å finne ut at du faktisk fant «gull» i form av en uprøvet flytsti på vei ned igjen. Adrenalinet man får når man står på starten til en Enduro etappe, eller starter i et terrengritt. Minne… må nok bli en uke med stiturer i Benidormområdet i Spania med Nedre Buskerud Nerroverlag.

Verste opplevelse og verste minne må vel bli noe med knall og fall, pedalhekt i fjor som ga en natt på sykehuset med diverse skader på kroppen og en skadet nyre stiller sterkt.Foto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)

Lycra eller baggy stishorts? Og hvorfor?

Stishorts… hvorfor? Jeg sykler jo sti, trives best når klærne flagrer «litt». Truer meg inn i lycra på en og annen landeveistur, alt til sitt bruk.Foto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)

Hvor finner du din favorittrunde eller ditt beste Strava-segment?

Favorittrunde… må nesten si min egen bakgård, det å bo så nærme Finnemarka gir meg veldig mange gode muligheter som stisyklist. Jeg har også Drammen skisenter som en av mine nærmeste naboer. Om det er heisbasert stisykling som ønskes. Nedre Eiker/Drammen.

Strava i Norge:
«Gravningen» – Solbergelva
«Rasaråsen» – Mjøndalen
«SS4 Nesbyen Enduro» – Nesbyen
«Take me to the river» – Øyer/Hajell
«SS1 Sogndal Enduro» – Molden/MarifjøraFoto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)

Hva gjør du helst når du skal slappe av?

Taco eller tapas og kald øl, kanskje en film eller musikk.Foto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)

Ute er det kaldt, det blåser og det regner lett? Regntøy og sykkel, rulle eller alternativt?

Det må bli regntøy og sykkel, skogen kaller.Foto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)

Hvilken/hvilke sykler har du i dag?

Stisykkel: Devinci Troy RR
Landevei: Trek (10 år gammel men ruller greit)Foto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)

Motbakker eller nedoverbakker?

Motbakkene er for å komme seg opp til toppen og for å holde på formen. Nerroversti er det som bringer frem smilet. Ref «Strava i Norge».Foto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)

Hva er målet ditt for denne sesongen?

Mitt mål for sesongen er å stille i TSR, Ultrabirken og mulig noen Enduroritt, utover det er det å besøke steder med fete flytstier og vakker natur. Rett og slett gode stiturer med venner.Jostein Børresen på instagram

Jostein kaller seg «josteinb73» på instagram og profilen hans synes vi er verdt et besøk. Følg gjerne knappen under.

@josteinb73 →Foto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)Foto: Svenn Fjeldheim (Instagram: @svenn_fjeldheim →)

Del dette innlegget:

Flere fra «10-delt»:
Artikler & Innlegg →