«Jo fortere jeg kjører jo større blir smilet»


10-delt – med Thomas Ramstad

I dagens 10-delt tar vi turen inn i de dype skoger på Nøtterøy utenfor Tønsberg. Thomas Ramstad jobber som barberer på dagen. På fritiden har han stort sett to hjul mellom beina. «Jo fortere jeg kjører jo større blir smilet». «Smiles pr hour vs miles pr hour går sammen som hånd i hanske!»10-delt

Norsk Sykling har er god del følgere i sosiale medier. Først og fremst på instagram, men også facebook ligger fint på hjul. Flere er også innom nettsiden jevnlig. Men hvem er alle sammen? «10-delt» er navnet på en spalte der vi forsøker å bli litt bedre kjent med mange av dere. Konseptet er enkelt og greit; vi har ti faste spørsmål og sender en og en av dere ut i bruddforsøk…

Bildet i toppen er knipset av Espen Kebely

Navn, alder, bosted og yrke?

Thomas Ramstad er 41 år, bor på Nøtterøy, jobber som barberer på Staut Barberstue i Tønsberg og sykler for Flytsti.

Husker du hva som fikk deg til å begynne å sykle?

Jeg har alltid drevet med actionsport som snowboard og windsurfing. Fikk øynene opp for sykling da en kompis fortalte om at han hadde meldt seg på Norseman (tri). Jeg fikk lyst til å se hva kroppen min tåler, og invisterte i en landevissykkel. Veien gikk videre til triatlon med mål om Norseman og Ironman.

I 2014 var jeg med på Ironman 70,3 i Italia, men kom aldri med i lotteriet til Norseman. I Februar i fjor fikk kompisen min Espen meg til å gå for en Enuro-sykkel. Jeg ble umiddelbart hekta! Endelig tilbake til acton sport røttene mine.Foto: Thomas Ramstad

Ditt beste minne/opplevelse på sykkelen? Og det verste?

Verste minne fra sykkelsetet må være fra masseveltene på landeveissykkel i ritt og hissige bilister som har prøvd å kjøre meg av veien.

De beste minnene må være 80/20 Enduro serien i fjor og Madeira-turen i vinter med Espen og Øyvind. 80/20-serien og Enduro er en fantastisk konkurranseform. Blir kjent med nye mennesker på vei opp, og full action på vei ned. Madeira-turen vår var en fantastisk opplevelse med bratte kjappe løyper som inspirerer til hard kjøring. Og uendelig moro!Foto: Sylvain Cavatz (Website: sylvaincavatz.com→)

Lycra eller baggy stishorts? Og hvorfor?

Baggy shorts er min greie. Du får plass til beskyttelse under og ser smooth ut. Derimot funker lycra fint på fest.

Hvor finner du din favorittrunde eller ditt beste Strava-segment?

Favorittrunden min er i Teieskauen i DH-løypa Espen og jeg har jobba med.

Favoritt Stravasegmentet mitt må være Raposeira Enduro på Madeira. En utforløype med noe tråkking på ca 10 min.Foto: Pål Hornburg

Hva gjør du helst når du skal slappe av?

Når jeg skal slappe av liker jeg å fyre opp grillen og jekke en øl hos Truls på Flytsti. Eller finne på noe chill med ungene mine, Lukas og Kieran. Men vi ender somregel opp med noe action.Foto: Thomas Ramstad (Instagram: @velothomas →)

Ute er det kaldt, det blåser og det regner lett? Regntøy og sykkel, rulle eller alternativt?

Ut å sykle! Er drit med drittvær, men er mer drit å være inne!

Hvilken/hvilke sykler har du i dag?

Når jeg trener hardt eller kjører konkurranser, kjører jeg på en Santacruz Bronson med 150 vandring og Sram pakke, som Truls på Flytsti har ordna for meg. Men en gang i mellom tester jeg også andre modeller fra Santacruz som jeg får låne av Flytsti.Foto: Thomas Ramstad (Instagram: @velothomas →)

Motbakker eller nedoverbakker?

Motbakker er hat, men pga landevei og tri har jeg gode bein å kjøre med. Men jeg kjører helst fort nedover.Foto: Thomas Ramstad (Instagram: @velothomas →)

Hva er målet ditt for denne sesongen?

Målet for sesongen er å komme topp 20 i 80/20-serien. Men det gjenstår å se om det går. Er jo noen sprekinger som kjører vanvittig fort.Foto: Thomas Ramstad (Instagram: @velothomas →)Thomas på instagram

Thomas kaller seg «velothomas» på instagram. Sjekk ut profilen hans der. Følg gjerne knappen under.

@velothomas →

Del dette innlegget:

Flere fra «10-delt»:
Artikler & Innlegg →