Haute Route kommer til Norge


Norge er et fantastisk land. Ikke bare har vi det jevnt over godt med høy levestandard og gode levekår, vi er omgitt av en fantastisk natur som store deler av verdens befolkning misunner oss.Torbjørn Høstmark Borge

Mangeårig sykkelenturiast som gjennom bilder og ord ønsker å få flere ut på sykkelen. Torbjørn er fast skribent for NorskSykling og du når han på e-posten torbjorn@norsksykling.no. Se også hans profil på instagram ved å følge knappen under.

Bildet i toppen: Mattias Fredriksson (mattiasfredriksson.com→) / Fjord Norway (fjordnorway.com→).

@torbjornhb →

En skikkelig godbit

Nordmenn har fått til en del bra ting. Vi har fyrstikkene, ostehøvelen, binders og Odd Norstoga. Vi har med andre ord mye vi kan skryte av. Men svenskene har Spotify og litt av æren med Strava. Det kan til tider være tungt å bære. Likevel, nå kan vi glede oss over en skikkelig godbit, men vi må vente til 2018.

Visste du forresten at ordet sträva er svensk og betyr å streve? Å streve illustrerer hvem vi er og hva vi ønsker å oppnå. Som Strava selv så fint sier det: «Hvis du strever etter forbedring, uavhengig av mål og evne, da er du en av oss».FOTO: Mattias Fredriksson (mattiasfredriksson.com→) / Fjord Norway (fjordnorway.com→)

Proffens profitt

Du har sikkert sett de på TV. Sykkelproffene som sykler dag ut og dag inn. Løyper som skreddersydde sømmer i vakkert tilrettelagt og storslått landskap. Følgebilene som tar seg av Edvald, Alexander, Cavendish og Froome. Mannskapet som skifter hjul ved punktering. Legene som gir behandling ved eventuelle fall, og fysioterapeutene som gir massasje etter målgang. Det er lekkert å være syklist, er det ikke?

Hva om du kunne fått kjenne på den samme opplevelsen. Smake på hvordan det er å sykle et ekte, skikkelig etapperitt med alt tilrettelagt? Jo, det er mulig.FOTO: Mattias Fredriksson (mattiasfredriksson.com→) / Fjord Norway (fjordnorway.com→)

Hva er Haute Route?

Haute Route er en verdensomspennende serie av etapperitt tilrettelagt for amatører.

Det opprinnelige «European Haute Route» bestod av syv etapper; Haute Route Alps, Haute Route Pyrénées og Haute Route Dolomites. I sommer utvides sirkuset til å inkludere Mavic Haute Route Rockies (Colorado, USA), og i tillegg arrangeres det to nye tredagers ritt; Haute Route Ventoux og Haute Route Alp d´Huez.

Hver utgave består av flere etapper, og tidtaking og rangering blir tatt hånd om av profesjonelle arrangører. I tillegg gir rittet full back-up på medisinsk assistanse, mekanisk support, topp løypesikkerhet, dedikert TV-team og så klart, massasje.

Uansett hvilket nivå du er på, vil du møte de tøffeste utfordringer, og ikke minst noen av verdens mest myteomspunne og kjente strekninger.

Det unike med Haute Route er nettopp arrangørens ønske om at alle skal få muligheten til å oppleve hvordan det er å være proff.FOTO: Mattias Fredriksson (mattiasfredriksson.com→) / Fjord Norway (fjordnorway.com→)

Haute Route til Norge

OC Sport som står bak eventene, kunne 1.mars melde om at Norge blir hjemsted og det syvende medlemmet av Haute Route familien.

«Maserati Haute Route Norway» blir dermed det siste tilskuddet til en ambisiøs og global ekspansjon av suksessen Haute Route.

«Norge ble raskt en favoritt etter at vi hadde vurdert ulike destinasjoner for vårt neste Haute Route-eventyr», forteller Matt Holden i OC Sport, og legger til: «Våre ryttere vil oppleve noe av det vakreste og mest utfordrende terrenget i verden, hvor veier med majestetiske hårnålssvinger, strekker seg fra fjord til fjell!»

Norge er bare er ett av flere steder som i framtiden vil inkluderes i Haute Route-konseptet, og Norge var et naturlig valg ettersom landet også står som arrangør av VM senere i år.

«Våre ryttere vil oppleve noe av det vakreste og mest utfordrende terrenget i verden, hvor veier med majestetiske hårnålssvinger, strekker seg fra fjord til fjell!»
– Matt Holden (OC Sport)

Navnet Maserati Haute Route

Den italienske bilprodusenten Maserati står som hovedsponsor for det som skal være et tredagers ritt med utgangspunkt i ett enkelt område for å forenkle logistikk og arrangement.

Maserati, tidligere en del av Ferrari, er mest kjent for å produsere løpsbiler og sportsbiler. Peter Denton er øverste sjef for det Nord-Europeiske markedet, og han uttrykker det på følgende måte:

«Vi er henrykt over å få muligheten til å videre utvikle samarbeidet mellom vår merkevare og sykkelsporten gjennom å introdusere partnerskapet med Haute Route på utfordrende veier i Norge! Kvaliteten på et Haute Route-event, støttet av Maserati, i et slike storslåtte omgivelser, vil være nærmest perfekt.»

Forberedelsene til Maserati Haute Route Norway er allerede godt i gang og i løpet av sommeren vil det gjennomføres rekognosering av løypene og arrangeres et mindre test-arrangement for å sikre at premieren i 2018 blir en suksess. Om alt går etter planen så vil rittet tiltrekke syklister fra hele verden.Haute Route kalender 2017:

Mavic Haute Route Rockies (Boulder – Colorado Springs)

Syv påfølgende etapper fra 24.juni til 30.juni.

Haute Route Alpe d’Huez (i området rundt Alpe d’Huez)

Tre påfølgende etapper fra 12.juli til 14.juli.

Haute Route Pyrenees (Anglet – Toulouse)

Syv påfølgende etapper fra 13.august til 19.august.

Haute Route Alps (Nice – Geneva)

Syv påfølgende etapper fra 21.august til 27.august.

Haute Route Dolomites (Innsbruck – Venice)

Syv påfølgende etapper fra 2.september til 8.september.

Haute Route Ventoux

Tre påfølgende etapper fra 6.oktober til 8.oktober.

For mer informasjon:

Nettside:hauteroute.org →

Facebook:/CyclingHauteRoute →

Instagram:@haute_route →

Del denne artikkelen:

Fikk du med deg disse?:
Artikler & Innlegg →