Velostrada – karbonhjul til folket!


Vi syklister er glad i utstyr. Tidligere har vi skrevet om hva som gir deg mest igjen for pengene når det kommer til å oppnå en aerodynamisk vinning på sykkelen. Ikke overraskende ruller stive og lette høyprofilhjul av god kvalitet høyt opp på listen. Minuset er at slike hjul ofte er svært dyre, ofte rundt 20-25 000kr.

TEKST: TORBJØRN HØSTMARK BORGE

Mangeårig sykkelenturiast som gjennom bilder og ord ønsker å få flere ut på sykkelen. Torbjørn er fast skribent for NorskSykling og du når han på e-posten torbjorn@norsksykling.no. Se også hans profil på instagram ved å følge knappen under.

Bildet i toppen er knipset av Arne G. Nesset (Instagram: @velofotografen →).@torbjornhb →

Tidsbesparelsen

I eksempelet vårt (Hvordan bli raskere på sykkelen), så kunne man på en 40km tempo spare rundt 65 sekunder med et godt aerohjulsett. Med en tenkt pris på 20 000kr så vil tidsbesparelsen koste deg 308kr per sekund!

Om det er mulig å unngå denne kostnaden? Ja, du kan kjøpe et rimeligere hjulsett, men det kan ikke gå på bekostning av kvaliteten. Dette ønsker Velostrada, med Cato Solberg i spissen, å gjøre noe med.Arne G. Nesset (Instagram: @velofotografen →)

Utviklet seg raskt

Sommeren 2011 begynte Cato å pusle med det han betegner som et hobbyprosjekt. Han så for seg at det måtte være mulig å tilby gode hjul til en mye lavere pris enn hjul fra de mer etablerte og kjente merkevarene. Det som skulle være en hobby for en ivrig syklist, utviklet seg raskt til noe langt mer håndfast, og i dag er det en etablert bedrift med visjoner om å vokse ytterligere.

«Etter å ha brukt timevis på nettet for å lete etter aktuelle produsenter og lest gjennom mange referanser, landet jeg på noen OEM-produsenter jeg kontaktet, hvor jeg så fikk spekket opp noen hjul med konkrete priser», forteller Cato. «Det første hjulsettet bestilte jeg høsten 2011 og etter hvert bestilte jeg flere for testing. Jeg bestilte flere sett med ulike hjul og testet de, før jeg bestemte hvilke komponenter som fungerte best. Det er stor forskjell på kvaliteten mellom ulike eiker og nav, og det er viktig å velge komponentene av høy kvalitet».Velostrada (Instagram: @velostrada →)

Tvilen har forsvunnet

Cato forteller at det tidligere har vært en del skepsis til hjul produsert i Kina, men at tvilen har forsvunnet sakte, men sikkert. Det er flere årsaker til dette, men litt enkelt kan vi si at Kina som produksjonsland har fått et bedre rykte enn tidligere, ikke minst fordi mange av high-end komponentene til sykkel blir produsert der. Rammer og hjul produseres også i store kvanta.Velostrada (Instagram: @velostrada →)

Fra eliten til mosjonisten

For Velostrada sin del har det hjulpet at flere elitesyklister har brukt hjulene. I 2016 brukte blant annet Erik Nordsæter Resell som var på rekruttlandslaget i rundbane og er regjerende norgesmester i cyclocross, Velostrada-hjul.

«På landevei syklet Anders Kristoffersen inn til en sterk 4. plass i Sandefjord GP 2016. Erik Nordsæter Resell har byttet til landevei og Uno-X Hydrogen Developer Team som er ledet av Kurt Asle Arvesen. Han syklet tidligere for Lillehammer CK, har gått på NTG Lillehammer, og vært en del av det gode sykkelmiljøet der. Vi har fortsatt å samarbeide med og støtter flere unge talenter som går på NTG Lillehammer og fra miljøet i Lillehammer. I tillegg har vi tett samarbeid med noen ekstremt aktive mosjonister».Arne G. Nesset (Instagram: @velofotografen →)

Utvalget

«Visjonen har hele tiden vært å tilby egne karbonhjul av høy kvalitet, til en lavest mulig pris, og med den service og kundebehandling som vi selv ønsker å få når vi handler. Velstrada har et stort utvalg som hele tiden blir vurdert etter hva kundene ønsker”.

Utvalget dekker hjul i alle mulige profiler, fra klatrehjul til tempohjul. Prisene ligger fra 6799,- til 8699,- på landeveissett og 7999,- for terrengsett. I tillegg leverer Velostrada platehjul og andre som DT Swiss 240 nav som bestillingsvare. Felles for de alle er at de er bygd i karbon og har gjennomgått solid testing.

Landeveishjulene er inndelt i to ulike grupper, Superleggera og Performante.

Superleggera er hjulsett som kan sammenlignes med high-end merker som du finner til en langt høyere pris. Performante er «økonomi»-modellen som er mer enn god nok for de fleste. Performante skal være så rimelig at de fleste har råd til det og så solid at det kan brukes til-og-fra-jobbsykling.

Superleggera er toppmodellen med egenskaper som gjør det til et fullblods ritt hjulsett. og ble i år UCI-godkjent.

«Forskjellen på de to landeveishjulene er at Superleggera har nav med straight-pull eikeinnfestning som gjør de sterke enn Performante-serien som har vanlig J-bend eikeinnfestning. Førstnevnte har også Sapim CX-Ray eiker (favoritten til de fleste hjulbyggere som blant annet Enve, Zipp, FFWD, 2T, Easton, med mer), og interne eikenippler som gjør de mer aerodynamiske».

Performante er litt mindre stivt enn sin storebror, men er solide hjulsett som er beregnet for mye bruk. Flere av de aktive syklistene som bruker Superleggera i ritt, benytter Performante-hjulene til trening og jobbsykling i all slags vær.Velostrada (Instagram: @velostrada →)

Føl deg trygg på hva du handler

Markedet for rimelige karbonhjul har vokst betraktelig de siste årene, og det finnes flere tilbydere både nasjonalt og globalt. Mange har tatt risikoen ved å bestille rimelige hjul fra asiatiske nettbutikker, men det er alltid forbundet en viss risiko med det. Selv om mange sitter igjen med positive erfaringer etter et slikt kjøp, så er det også historier om ulykker som følge av dårlig kontroll og feil på hjulene. Etter hvert har prisen hos norske tilbydere blitt konkurransedyktig med utenlandske aktører, og hos Velostrada kan du føle deg trygg på hva du handler. Alle hjulene har to års garanti og serviceavtale fra salgsdato.Velostrada (Instagram: @velostrada →)

Under alle slags forhold

«Fremover satser jeg på økt salg slik at Velostrada kan vokse med flere hender og hoder. Drømmen er at Velostrada skal bli et hjulmerke som «alle» som har interesse for sykling har hørt om. Vareutvalget skal øke sakte, men sikkert, noe som igjen skal sikre gode produkter til lave priser». I tillegg til hjul så vil butikken levere alt som har med hjul og drivverk å gjøre. Det vil si dekk, slanger, kjeder, kassetter og drev osv..

Mange syklister sparer de dyre og eksklusive hjulene sine kun til rittbruk. Cato er klar på at hjulene han selger er hjul som skal kunne brukes til alt og under alle slags forhold. Trening, ritt, til og fra jobb, det spiller ingen rolle.
 «Planen videre er å åpne en butikk hvor kundene kan komme innom for å se og ta på hjulene», legger Cato til.

Tar du en kikk på hjemmesiden (velostrada.no) så finner du en fin oversikt over utvalget av hjul. Hvert enkelt produkt er godt beskrevet og spesifikasjoner på de ulike komponentene er oppgitt så langt det lar seg gjøre. Om du sitter igjen med spørsmål om det ene eller det andre, så er Cato kjapp til å svare om du sender ham en mail.

«Velostradahjul skal ikke være hjul som du kun setter på til ritt og godvær, men hjulene du bruker til og fra jobb og på alle turer og treninger også. De skal være solide og gode. Det skal være karbonhjul til folket!»
– Cato SolbergVelostrada

Cato treffer du på telefon 901 85 309. Han er tilgjengelig i begrensede perioder hver dag. For raskest mulig respons send en e-post eller fyll ut kontaktskjemaet på nettsiden →

Nettside og butikk:velostrada.no →

E-post:post@velostrada.no →

Instagram:@velostrada →

Del denne artikkelen:

Fikk du med deg disse?:
Artikler & Innlegg →