FlytSti – med smilet som målestokk


Hvor ofte har du ikke ønsket at kidsa var like lidenskapelig opptatt av sykling som deg selv? At de var ute og tråkket i all slags vær, eller druste ned Wyllerløypa som om det skulle være den enkleste ting i verden? Når barna tar initiativ til en aktivitet, og gjerne noe foreldrene selv har interesse for, da er veien opp fra sofaen og ut av døra kort!Torbjørn Høstmark Borge

Mangeårig sykkelenturiast som gjennom bilder og ord ønsker å få flere ut på sykkelen. Torbjørn er fast skribent for NorskSykling og du når han på e-posten torbjorn@norsksykling.no. Se også hans profil på instagram ved å følge knappen under.

Bildet i toppen er knipset av Truls A. Ekelund (Instagram: @trulsae →).

@torbjornhb →

Smiles per hour

I 2007 begynte Jesper på terrengsykling i sykkelgruppa til TCK – Tønsberg Cykkelklubb (tck.no). Truls, far til Jesper, og flere andre pappaer, hjalp til på treningene og dannet en glad og lystig baktropp. TCK hadde fokus på rundbaneritt, men etter hvert som guttene ble eldre oppdaget foreldrene raskt at dette ikke passet for alle. Fem år etter første sykkeltrening, i 2012, introduserte entusiasten Anders Ruud Gundersen, fedrene for «Utflukt» i Kongsby.

Filosofien var enkel, her var det ikke om å gjøre å pumpe flest mulig «miles per hour», men «smiles per hour».Foto: Truls A. EkelundFoto: Truls A. Ekelund

Riktig fokus

Fokus ble rettet mot å ha det moro på sykkelen, noe som umiddelbart traff både barn og foreldre. I tiden som fulgte ble det mye lek i skogen for begge generasjoner og senere samme år dro guttene tilbake til Skeikampen på en sykkelskole arrangert i regi av Merida.

To år etter var de igjen tilbake på Skeikampen alle mann. Dagene ble tilbrakt på sykkelsetet ute på fjellstier i idylliske omgivelser. Gutta hadde fått seg en aha-opplevelse og bestemte seg for at dette ville de dele med flere.

Dagene på fjellet ble opprinnelsen til facebooksiden FlytSti. Formålet var å dele tips, bilder, inspirere og motivere flere til sykling på smale stier.

Siden ble raskt populær og det var tydelig at de hadde truffet et interesseområdet som vekket begeistring. Løypene i skogen fikk hyppig besøk, og man var ikke lenger alene på stiene. Tanken om å gjøre FlytSti til noe større dukket opp.Foto: Truls A. EkelundFoto: Truls A. Ekelund

Starten på noe stort

Den første fellesturen gikk fra Verdens Ende på Tjøme til Slottsfjellet i Tønsberg en aprildag i 2015. Rundt 100 personer møtte opp og rullet samlet over øyene med et innlagt grillstopp underveis, og avslutning på Brygga i Tønsberg. Turen kunne ikke annet enn å oppsummeres som en stor suksess og starten på noe stort.

Som så ofte råder tilfeldighetene mer enn noe annet, og et lokalt treningssenter ble også oppmerksom på den økende interessen for stisykling, og to år senere var Truls innleid som stisykkelguide med ansvar for flere ukentlige treninger.

I dag er FlytSti mer enn bare en baktropp med fedre som har det moro på sykkelen. FlytSti er en liten bedrift og har egen nisjebutikk, sykkelverksted, er kursholder og driver med guiding. I tillegg fungerer det som et treffpunkt for alle som liker sykling på sti.

Snart oppstod et ønske om å utforske nye og spennende steder. Det ble pratet løst og fast om Mallorca og «Syden», men FlytSti tenkte at «kortreist er vel så bra».

I 2015 leide de hele Canvas Hotell (stisykkelmekka utenfor Arendal), fylte opp alle plassene med lokale helter og tilreisende fra hele landet, og fikk en kjempeflott tur. Allerede på vei hjem begynte planene for neste tur å rulle.

Se bilder fra denne turen her →Foto: Truls A. EkelundFoto: Truls A. Ekelund

Romsdalen

Om du har geografikunnskapene nogen lunde i orden, så bør det ikke komme som noen overraskelse at Romsdalen byr på noe av den vakreste naturen vi har her i landet.

Her holder også Tommy Solheim, gründer av Romsdal Adventure til. Romsdal Adventure har spesialisert seg på guideservice med overnattingstilbud i hjertet av Romsdalen og her har du mulighet til å ta for deg av det naturen har å by på, enten det er på ski, sykkel eller til fots.

Truls og Tommy hadde møttes på et arrangement i regi av Innovasjon Norge på høsten i 2015 og det skulle bli starten på en ny tur for gjengen fra Nøtterøy utenfor Tønsberg. Denne gangen med Romsdal Adventure som vertskap.

Se bilder fra denne turen her →

«Det som startet med en tilfeldig tur til Canvas i 2015, er nå en tradisjon. Første helgen i september hvert år, arrangeres ny sykkelhelg med FlytSti til spennende destinasjoner.»
– Truls A. Ekelund

Årets tur

Årets tur går til Trysil, og selv om alle detaljer enda ikke er på plass, er det allerede mange påmeldte.

Kjenner du på lysten til å bli med denne sprudlende gjengen på tur? Til Trysil… Det spiller ingen rolle hvor i landet du holder til. Nøl ikke med å ta kontakt. Info finner du under.

Og husk – det ikke om å gjøre å pumpe flest mulig «miles per hour», men «smiles per hour»!Foto: Truls A. EkelundFlytSti

Ta gjerne kontakt hvis du ønsker å komme innom vårt utsalg eller ønsker deg guding på Nøtterøy.

flytsti.no →


/flytsti →


@flytsti →

Nøtterøy

Del denne artikkelen:

Fikk du med deg disse?:
Artikler & Innlegg →