«Målene er som alltid å forbedre seg fra ifjor»


10-delt – med Sverre Engelstad

«Må ha det, bare må ha det» Slik har det blitt med trening og sykling nå. Har vel blitt en lidenskap som etter noens mening har tatt litt av. Men man får trøste seg med at sykling er ikke det verste man kan bli avhengig av.10-delt

Det har etterhvert blitt en del følgere av NorskSykling i sosiale medier. Først og fremst på instagram, men også facebook ligger fint på hjul. Flere er også innom nettsiden jevnlig. Men hvem er alle sammen? La oss bli litt bedre kjent! «10-delt» er navnet på en ny spalte der vi fremover vil forsøke å bli bedre kjent med mange av dere. Konseptet er enkelt og greit; vi har ti faste spørsmål og sender en og en av dere ut i bruddforsøk…

Navn, alder, bosted og yrke?

Sverre Engelstad. Fortsatt ung mann på 46 år. 2 barn på 15 og 17. Bor på Haslum. Teknisk Prosjekteringsleder i Skanska.

Husker du hva som fikk deg til å begynne å sykle?

Begynte i ung alder med BMX fordi jeg likte å sykle. Dette var den gang nytt, og var utrolig spennende. Ble fasinert av det å sykle i skogen og det å kunne beherske sykkelen.Fra Sverres profil på instagram (@sverre_engelstad→)

Ditt beste minne/opplevelse på sykkelen? Og det verste?

Ikke lett å beskrive de beste og verste opplevelsene. Har hatt mange gode opplevelser på sykkelen, og ikke lett å plukke ut den beste. Men tror nok jeg må trekke frem når jeg ble plukket ut til Team Terrengsykkel i 2015.

Sesongen staret da med full testing og personelig treningsprogram ble utarbeidet. Ble trent av Norgesmesteren Ola Kjøren, og med all denne oppfølgingen merket man at formen ble betydlig bedre. Lærte masse om trening og teknikk. Fikk føle litt på profftilværelsen med personlig trening, testing og var i tillegg så heldig å få en sponsoravtale med Birksport.

Etter denne sesongen var det ingen vei tilbake, nå var det bare å gunne på.

Den verste må nok være Birken i 2014. Kjente jeg hadde en god dag og tenkte at idag skulle endelig merke sitte. Passerte Skramstad, Bringbu… lå bra foran merkekravet. Ved passering Storåsen lå jeg fortsatt foran og tenkte idag er merket i boks.

Ned fra Storåsen var jeg i en gruppe i godt driv. Svinger inn på skogspartiet, og så hører plutselig et smell og skjønte fort at det var dekket mitt som røyk. Er det mulig…

Fikk skiftet dekk, men mistetgruppa. Tenkte at det fortsatt var håp, men var nå alene og prøvde å tråkke det som var mulig. Krysset målstreken får å se på tavlen at det var nesten 2 min etter merkekravet… Skuffelsen var til å ta og føle på!Fra Sverres profil på instagram (@sverre_engelstad→)

Lycra eller baggy stishorts? Og hvorfor?

Ja takk begge deler. Bruker landeveien til mengdetrening og transport til jobb, men koser meg veldig i sti og skog med teknikk og intervalltrening og ren rekrasjon. Ikke noe slår en lang runde i skogen på morrakvisten.

Blir terreng som blir satsingen min i år. Kan vel definere meg som en terrengsyklist.Fra Sverres profil på instagram (@sverre_engelstad→)

Hvor finner du din favorittrunde eller ditt beste Strava-segment?

Har en treningsrunde runde som starter i skogen i nærområdet mitt, og går via Wyller løypa (paralellt) hvor jeg kjører intervalløkter. Dette er nok favoritten i treningsarbeidet.

Når det gjelder Strava segmenter bruker jeg ikke så mye tid på å prøve bli KOM, men gressbanen-Tryvann er nok den jeg synes er best. Men må nok innrømme at jeg er et stykke unna noen KOM der. Imponert over hvor fort noen sykler opp der.Fra Sverres profil på instagram (@sverre_engelstad→)

Hva gjør du helst når du skal slappe av?

Slappe av er noe jeg er skikkelig dårlig på. Har ikke tid, eller for rastløs til dette. I tillegg til å følge opp 2 aktive unger med fotball og trening, jobbe og egentrening så er det ikke så mange timene igjen. Men den tiden tilbringes sammen med familien.Fra Sverres profil på instagram (@sverre_engelstad→)

Ute er det kaldt, det blåser og det regner lett? Regntøy og sykkel, rulle eller alternativt?

Finnes ikke dårlig vær… Skal være virkelig ille før jeg dropper å dra ut. På vinteren sykkler jeg mest til å fra jobb ute, og får lurt meg til noen turer på Fatbike`n. Da blir hardtreningen, styrke og mengde kjørt på rulla i treningsrommet over garasjen. Men så fort våren er på plass så er det ute som gjelder.Fra Sverres profil på instagram (@sverre_engelstad→)

Hvilken/hvilke sykler har du i dag?

Har akkurat solgt unna noen for å bytte ut deler av sykkelparken. Er så heldig å være ambasadør for Birksport, så sykler Birk sitt eget merke samt Fuji. Så nå består sykkelparken av følgende sykler: Har en Fuji Wendigo Fatbike, Fuji CX. Fuji Transonic DI2 og henter straks den nye Birk Attack Eagle XX1 fuldempet. Den glder jeg meg sykt til, blir spennende med første sesong på fulldempet.Fra Sverres profil på instagram (@sverre_engelstad→)

Motbakker eller nedoverbakker?

Må si at jeg synes motbakker er mest gøy. Liker å kunne presse meg og kjenne ordentlig på syra… Nedoverbakker er greit for å få igjen pusten.

«Nedoverbakker er greit for å få igjen pusten»
– Sverre Engelstad

Hva er målet ditt for denne sesongen?

Målene for denne sesongen er mer teknsike ritt. Begynner med Ålborg MTB i slutten av April. Dette er tidlig på sesongen, så her blir det å fullføre med stil. Regner med å slenge meg på Terrengsykkelrittet og her håper jeg på en topp 20 i min klasse. Deretter er det Trans Østerdalen som lag og så vurderer jeg Ultrabirken. I tilegg så er det Kalas Cup, Skiptvedt, Elgrittet og noen flere. Målene er jo også som alltid å forbedre seg fra ifjor 🙂Sverre Engelstad på instagram

Sverre Engelstad kaller seg «sverre_engelstad» på instagram og profilen hans er verdt et besøk. Følg gjerne knappen under.

@sverre_engelstad →Fra Sverres profil på instagram (@sverre_engelstad→)

Del dette innlegget:

Flere fra «10-delt»:
Artikler & Innlegg →