«Fremfor alt er målet å ha det gøy på landeveien»


10-delt – med Line Gulliksen

Det hele startet med en utfordring om å kjøre Lillehammer – Oslo, men etter 190km i strålende sol og godt innenfor tidsmålet var Line bitt av basillen. 5 år senere bruker hun nå all sin fritid, og mer til, på å trene på detaljene som skal gi henne den lille fordelen ovenfor motstanderne. Line forteller at det fortsatt sitter langt inne å kalle seg en syklist, men med 800 treningstimer i året ved siden av master og jobb, så er det vel nettopp dét vi velger å kalle henne. Selv mener Line at sykling er en livsstil og at prioriteten er å ha detgøy på sykkelsetet. Alt som følger med er en bonus.



10-delt

Det har etterhvert blitt en del følgere av NorskSykling i sosiale medier. Først og fremst på instagram, men også facebook henger seg godt på hjul. Mange er også innom nettsiden jevnlig. Men hvem er alle sammen? La oss bli litt bedre kjent! «10-delt» er navnet på en ny spalte der vi fremover vil forsøke å bli bedre kjent med flere av dere. Konseptet er enkelt og greit; vi har ti faste spørsmål og sender en og en av dere ut i bruddforsøk…

Navn, alder, bosted og yrke?

Line Gulliksen, 26år. Bor på Egeberg i Oslo. Student og Prosjektleder.

Husker du hva som fikk deg til å begynne å sykle?

Første gangen jeg prøvde meg på landeveien var i forbindelse med at jeg ble utfordret til å sykle Lillehammer-Oslo. Etter å ha gjennomført rittet falt jeg pladask for sykkel som sport og ønsket etterhvert å teste grensene mine. Jeg savnet også å konkurrere etter at jeg sluttet å svømme noen år tidligere så den kombinasjonen ble avgjørende for at jeg valgte å fortsette med sykling.



«The real deal!». Hentet fra Lines profil på instagram (@lyckelm→).

Ditt beste minne/opplevelse på sykkelen? Og det verste?

Det blir vanskelig å velge en «beste opplevelse» på sykkelen, de kunne jeg snakket om i evigheten. Følelsen av å vinne er jo ganske episk da, så gaterittet i Trondheim i 2016 skårer ganske høyt. I tillegg bringer sykkel med seg så mange utrolige reiser som jeg rangerer svært høyt, derav Hawaii, Italia, Mallorca, Benidorm, Romsdalen og Oslo-Norefjell-Hallingdal touren. Og ikke minst følelsen av å ikle seg landslagsdrakten for første gang under Ladies tour of Norway i fjor.

Verste minne fra sykkelen tror jeg faktisk må være en nesten-påkjørsel i krysset etter nedoverbakken fra Lambertseter til Skullerud. Jeg kom i full fart nedover og så velger en stor svart SUV som skulle ut fra bensinstasjonen å trå gassen i bånn, siden alle de andre bilene i krysset stod stille. Jeg tror jeg var ca. 2cm fra å bli truffet i siden og kjente lufttrykket mellom meg og bilen. Det kunne blitt stygt, men gikk heldigvis bra.



«I cannot believe this adventure is over already». Hentet fra Lines profil på instagram (@lyckelm→). Foto: @arjanb→

Lycra eller baggy stishorts? Og hvorfor?

Lycra definitivt! Det er vel landeveissyklisten i meg som blir avgjørende, men jeg trives også veldig godt i tettsittende bekledning ellers i hverdagen så det kan jo også ha en innvirkning. Dessuten – hvem vil vel ikke ha kvinner i lycra? 😉



«Work’s done, time to test the results of winter training in real life action». Hentet fra Lines profil på instagram (@lyckelm→). Foto: @treningsnico→



«Post intervall mood». Hentet fra Lines profil på instagram (@lyckelm→).

Hvor finner du din favorittrunde eller ditt beste Strava-segment?

Favorittrunde og favoritt strava-segment har nok to ulike svar. Favoritt strava-segment tror jeg må være Tantalus, Hawaii. Favorittrunden i Norge må være noe slik som Oslo-Hverven-drøbak-Son-Hølen-Ås-Ski-Oslo, ellers er Antraxt-runden på Mallorca en vinner.



«Team building/bike fitting with the best in our region @pettergus→«. Hentet fra Lines profil på instagram (@lyckelm→).

Hva gjør du helst når du skal slappe av?

Med masterutdannelse og to jobber slapper jeg lite av, og når jeg gjør det så kjeder meg fort. Men når jeg først skal slappe ordentlig av så innebærer det fort mat, gjerne taco, og en god film. Alternativt er god kaffe på en hyggelig kafe, i solskinn, en ettertraktet hvileaktivitet.



Foto: Line Gulliksen (Instagram: @lyckelm→).

Ute er det kaldt, det blåser og det regner lett? Regntøy og sykkel, rulle eller alternativt?

Litt avhengig av årstid, men høst og vår kommer fort rulle/alternativt foran regntøy og sykkel når det regner. Dessuten er jeg fan av å kunne trene alternativt ved siden av syklingen uansett så regndagene er en god unnskyldning for å få inn litt variasjon. Det tror jeg alle har godt av!



«Inside a cloud». Hentet fra Lines profil på instagram (@lyckelm→).



«Epic old roads – a cyclists wet dream». Hentet fra Lines profil på instagram (@lyckelm→). Foto: @kristinbarland→

Hvilken/hvilke sykler har du i dag?

– En Trek Emonda SL6 – Landevei.
– En Trek Emonda SLR 8 – Landevei.
– En RR jarenstranda – Tempo.
– En hjemmebygget kinasykkel – Landevei til rulla.



«Familytime at the cabin be like». Hentet fra Lines profil på instagram (@lyckelm→). Foto: @tlauny→

Motbakker eller nedoverbakker?

Jeg liker godt kombinasjonen, men liker nok utfor hakket bedre enn klatring. Sånn er det å være «stor jente».



Foto: Line Gulliksen (Instagram: @lyckelm→).

Hva er målet ditt for denne sesongen?

Målet mitt for denne sesongen er å komme meg opp på topp 20 plasseringer internasjonalt, også er det vel ingen hemmelighet at VM er en skikkelig gulrot. Så får vi se hvordan formen utvikler seg gjennom sesongen og ikke minst hvor mange plasser vi får i VM. Fremfor alt er målet å ha det gøy på landeveien, med alle de fine folkene det medfører!

«Fremfor alt er målet å ha det gøy på landeveien, med alle de fine folkene det medfører!»
– Line Gulliksen



«#superpokal ?? what a day!». Hentet fra Lines profil på instagram (@lyckelm→). Foto: @olamorken→



Foto: Line Gulliksen (Instagram: @lyckelm→).



Line Gulliksen på instagram

Line Gulliksen kaller seg «lyckelm» på instagram og profilen hennes er verdt et besøk. Følg knappen under eller søk henne opp.

@lyckelm →

Del dette innlegget:

Fikk du med deg disse?:
Artikler & Innlegg →