… når det ikke er tåke, vel å merke.
FOTO: ANDERS STAUBO NORDAHL
Dette strålende bildet er knipset av Anders Staubo Nordahl. Følg gjerne knappen under for å se hans profil på instagram.
@anders.sn →
Grefsenkollen (377moh)
En av Oslos kanskje to beste klatringer (sammen med Tryvann). På toppen har du en fantastisk utsikt over byen og fjorden – når det ikke er tåke, vel å merke.
Stigningen går fra Sinsen/Storo og er blitt veldig populær. Den følger Kjelsåsveien og Grefsenkollveien opp til Grefsenkollen Restaurant.
Fra Muselunden (en gressbane like ved Sinsenkrysset), er det 4,3km og 265 meter til toppen. Det gir en gjennomsnittlig stigning på 6,2%.
Grefsenkollen Restaurant
En restaurant ble bygget på toppen i 1926, og er fortsatt i bruk. Dørene åpnet for første gang 10 mai 1927.
Bygningen er av laftet tømmer og teknikken som ble brukt var spesiell fordi tømmeret var spesielt grov, og alt ble skåret ut med øks.
Det var ingen vei til toppen så det som i dag er kjent som Akebakken ble ryddet og tømmer og materiell fraktet opp med hester. Likevel, Grefsenkollen ble bygget på bare 10 måneder!
Perfekt pit stop
Mange sitteplasser og god plass til sykkelen.
Og med en liten porsjon fantasi er det lett å late som du er et helt annet sted mens du spiser pizza og nipper til en espresso etter flere hundre meter klatret.
Grefsenkollen Restaurant
Del denne posten: