På sykkel i villmarka

Boka Villmarkssykling er en hyllest til den enkle gleden ved å bare ha med seg det aller mest nødvendige og være fri til å dra hvor man vil.

MIKKEL SOYA BØLSTAD

Familiefar, utdannet lektor i zoologi og skribent og fotograf i en rekke magasiner. Se gjerne hans profil på instagram ved å følge knappen under.@mikkelsoya →

Frihetsmaskin

Hva skjer om du blander det tradisjonelle norske friluftslivet med hjul og pedaler? Erstatter turstøvler og fjellski med felger og feit gummi, pakker bålkjelen og soveposen, forlater asfalten og grusveiene og styrer hjulene ut i skogen, opp på fjellet og inn i villmarka?

Med disse spørsmålene i bakhodet bestemmer Mikkel Soya Bølstad seg for å utforske terrengsykkelen som frihetsmaskin og redskap til eventyr året rundt. Kan man sykle et hundeløp? Dra på topptur med sykkel? Slår kyststien en romantisk helg i Paris? Han tar oss med på blanke sva i Gautefall og over taggete berg i Lofoten, langtur Norge på tvers med barna og mikroeventyr i nærskogen. Og mye mer.Mikkel klatrer opp bakkene fra Mår på en tur øst for Hardangervidda nasjonalpark. (Foto: Mikkel Soya Bølstad)

Eventyret starter rett ved husdøren

Villmarkssykling leverer både elleville, inspirerende turskildringer og er full av tips til hvordan du planlegger og pakker til dine egne sykkeleventyr utenfor allfarvei. Den viser at eventyret starter i samme øyeblikk du setter deg på sykkelsetet, rett ved husdøren.@bicycleimbalance tar et dypt åndedrag før han starter den nervepirrende nedstigningen til Kjerkfjorden under en tur i Lofoten. (Foto: Mikkel Soya Bølstad)

Mikkel Soya Bølstad

Mikkel Soya Bølstad debuterte som forfatter med boka Vill glede, friluftsliv med barn året rundt, og fulgte opp med boka Mikroeventyr med Marius Nergård Pettersen. Forfatteren er familiefar, utdannet lektor i zoologi og skribent og fotograf i en rekke magasiner. Førerkort for bil har han aldri tatt. Det foretrukne transportmiddelet er sykkel.Du vet du bør pakke lett hvis du skal sykle Norges fem høyeste veier. Det betyr blant annet å legge igjen soveposen hjemme. Dette er fra Grimsdalen i Rondane, etter å ha klatret Juvass og Blåhøe dagen før, med mål om å fullføre turen ved å bestige Tronfjellet og Gråhøgda påfølgende dag. (Foto: Mikkel Soya Bølstad)Stian Benkø (@adventureunpaved) sykler gjennom de siste restene av snø i Nordmarka. (Foto: Mikkel Soya Bølstad)Noen ganger setter selv en Surly Moonlander seg fast i snøen. Dette er fra en del (200 km) av Femundløpet. Et langdistanse hundeløp i Norge. (Foto: Mikkel Soya Bølstad)

Boka finner du hos BikeShop.no →

Del denne posten: