Syklet til Paris for kreftsyke barn



Ingerd Lene Nyheim

Innlegget er skrevet av Ingerd Lene Nyheim (bloggansvarlig Team Rynkeby Rogaland). Bildene er knipset av Maksymilian Puchtel.

Team Rynkeby Rogaland →[/button]

[/content_band]

Team Rynkeby

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier.

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten 
Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter ga også sin støtte. Etter turen satt deltakerne igjen med 42 000 kroner. Tilbake i Danmark bestemte de seg for å gi overskuddet til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense, og en tradisjon var født.

I 2016 bestod Team Rynkeby av 1600 syklister i fem land Norge, Sverige, Danmark, Finland, Færøyene fordelt på 38 lokale lag. I Norge var det i 2016 126 ryttere fordelt på de fire lagene Nord-Norge, Oslo, Østfold og Rogaland. I 2017 vil det bli fem norske lag da opprettes i tillegg Team Rynkeby Bergen.

bilde_04





Bjarte Næs på god veg opp Mur de Huy som alle lag må sykle. Foto: Maksymilian Puchtel



[/content_band]

Pengene går i sin helhet til kreftsyke barn

Rytterne forplikter seg til å kjøpe sykkel, drakter og betaler selv turen til Paris, kost og losji. Fra laget er ferdig tatt ut i begynnelsen og september og gjennom nesten et helt år må deltakerne ikke bare kunne bli i stand til å sykle de drøye 1200 kilometerne til Paris – de forplikter seg også til å gjøre en innsats for å skaffe penger til kreftsyke barn og deres familier.

Rynkeby Foods A/S dekker alle de sentrale kostnadene i forbindelse med prosjektet. Dermed kan pengene som Team Rynkeby samler inn i hvert land, i sin helhet gå til barnekreftorganisasjonen i det aktuelle landet. I Norge går de innsamlede midlene til Barnekreftforeningen.

I 2015 donerte Team Rynkeby Norge 2,536 millioner til Barnekreftforeningen. Tall for 2016 er ikke klare enda, men vi regner med å kunne donere over 6 millioner til Barnekreftforeningen.

bilde_05





Serviceteamet gjorde sitt for at det hele ble en fantastisk tur. Foto: Maksymilian Puchtel



[/content_band]

Team Rynkeby Rogaland

Team Rynkeby Rogaland bestod i 2016 av 36 ryttere. Med seg på tur har hvert lag mulighet til å ha med seg 10 personer som utgjør serviceteamet. Serviceteamet jobber for å gi rytterne en best mulig tur. De lager mat, bærer bagasje, sjekker oss inn på hotellene nedover, fikser sykler, masserer slitne kropper og holder humøret oppe når vi kommer slitne frem. Med seg har også hvert lag en følgebil med teknisk utstyr slik at eventuell tekniske problemer kan løses raskt eller slitne syklister kan plukkes opp. For Team Rynkeby Rogland var de 10 personene på serviceteamet helt uvurderlig. Serviceteamet betaler også reise, kost og losji selv og bruker en uke av sommeren til å varte opp syklistene.

Til sammen syklet vi 1280 kilometer på vår reise til Paris. Den begynte på Rikshospitalet lørdag 9. juli sammen med de tre andre norske lagene og endte lørdag 16. juli i Paris.

bilde_02





Hordalandsbenken stiller i 2017 for første gang med eget lag. Team Rynkeby Bergen. Bak fra venstre: Tom Sell-Dyngeland, Tove Sell-Dyngeland, Ingerd Lene Nyheim, Bjarte Næs. Framme fra venstre: Thomas Johnsen, Glenn Takvam, Øystein Fanebust. Foto: Maksymilian Puchtel



[/content_band]

Mer om turen vår kan dere lese om på bloggen vår.

Dersom man ønsket å være med på Team Rynkeby og turen til Paris i 2017 så er det nå dessverre for sent. En søknad måtte vært sendt inn senest 18. august.

Er dette imidlertid av interesse for 2018 finner du mer info hos team-rynkeby.no

Ikke bare får du mulighet til å være med på en opplevelse for livet, du får også mulighet til å bidra til en veldig god sak. Engasjement for saken er et viktigere kriterie ved utvelgelse enn ferdigheter på sykkel, men jevn og tru trening gjennom et helt år skal turen være gjennomførbar for alle.

Alle lagene har egne sider på facebook og vi oppfordrer deg derfor til å like sidene våre for å følge det spennende prosjektet vårt videre.

bilde_03





Feltet foran, følgebilen bak, på veg nedover Europa. Foto: Maksymilian Puchtel



[/content_band]

Del innlegget med andre:

Siste poster og innlegg:
Siste fra Norge Rundt: